Απάντηση σε δημοσιεύματα σχετικά με τη συμμετοχή μου στο ΔΣ Εταιρείας Διαχείρισης Απαιτήσεων και Πιστώσεων

Αποτελεί αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι το όνομά μου και η πολιτική μου διαδρομή έχει ταυτιστεί με τη διάσωση των σπιτιών χιλιάδων Ελλήνων και την επίλυση του τεράστιου προβλήματος της ιδιωτικής υπερχρέωσης, που αποτελεί θηλιά στο λαιμό χιλιάδων νοικοκυριών, επιχειρήσεων αλλά και του ίδιου του τραπεζικού συστήματος.
Οι επιλογές που έκανα και κάνω, από διαφορετικές θέσεις ευθύνης, έχουν υπηρετήσει και υπηρετούν συγκεκριμένες αρχές και στόχους:
– Την προάσπιση της «οικονομικής δημοκρατίας», δηλαδή της δυνατότητας κάθε οφειλέτη, όσο αδύναμος κι αν είναι, να προασπίζεται ισότιμα με τον πιστωτή τα δικαιώματά του μέσω αδιάβλητων διαδικασιών αντικειμενικής διαμεσολάβησης ή/και δικαστικής προσφυγής.
– Την προάσπιση του κοινωνικού δικαιώματος στη στέγη, καθώς μια κοινωνία εξαθλιωμένων αστέγων αποτελεί βραδυφλεγή βόμβα στα θεμέλια της οικονομίας και της κοινωνίας.
– Την ανάγκη διασφάλισης της κεφαλαιακής επάρκειας και κερδοφορίας των Τραπεζών, καθώς η ευρωστία του Ελληνικού χρηματοπιστωτικού συστήματος αποτελεί προϋπόθεση για την επανεκκίνηση και αναδιάρθρωση της οικονομίας μας.
Σήμερα, μετά την μεταβίβαση ενός μεγάλου τμήματος (20 δισεκ.) μη εξυπηρετούμενων δανείων από τις Τράπεζες σε Εταιρίες Διαχείρισης Απαιτήσεων από Δάνεια και Πιστώσεις (ΕΔΑΔ), η έκβαση της μάχης για την αποτελεσματική επίλυση του ζητήματος της υπερχρέωσης, με σεβασμό στα δικαιώματα οφειλετών και πιστωτών, εξαρτάται πλέον από το θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας που θα διέπει όλες τις ΕΔΑΔ καθώς και τη λειτουργία της κάθε ΕΔΑΔ στην πράξη.
Επειδή αυτό που έχω μάθει στη ζωή μου είναι να αναμετριέμαι με τις δυσκολίες στην πράξη, γι αυτό και δέχτηκα την τιμητική πρόσκληση της Pepper – Link Hellas Servicing να συμμετάσχω στο Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας ως ανεξάρτητο μέλος.
Ερωτώ: υπάρχει κάποιος που αμφιβάλει ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση, είμαι ο κατάλληλος άνθρωπος και ότι θα κάνω ό τι περνάει από τη δύναμή μου να προασπίσω τις αρχές που προανέφερα;

Φιλικά,
Λούκα Τ. Κατσέλη

About Author

Connect with Me:

Leave a Reply

  • Theme Settings