Δελτίο Τύπου κοπή Πρωτοχρονιάτικης πίτας της Κοινωνικής Συμφωνίας

Λούκα Κατσέλη: ΚΑΛΗ, ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΕΠΤΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ!
Η εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Κοινωνικής Συμφωνίας

«Το 2015, είναι η χρονιά ορόσημο για τη μεγάλη ανατροπή και την έναρξη μιας δύσκολης αλλά ελπιδοφόρου πορείας για έξοδο από την κρίση. Είναι η χρονιά που θα φέρει για πρώτη φορά στο πηδάλιο της χώρας μια Κυβέρνηση της Αριστεράς, με ισχυρή λαϊκή εντολή, για να προτάξει το εθνικό δημόσιο συμφέρον και να αποκαταστήσει αξίες και έννοιες που έχουν εξευτελιστεί: την εθνική ανεξαρτησία τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα την κοινωνική δικαιοσύνη και τη συμμετοχική δημοκρατία», τόνισε η πρόεδρος της Κοινωνικής Συμφωνίας, κ. Λούκα Κατσέλη, μιλώντας στην εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας του κόμματος, την Κυριακή 18 Ιανουαρίου.
Η κ. Κατσέλη, χαρακτήρισε την 18η Ιανουαρίου σημαδιακή μέρα. «Για πολλούς από μας, στις 18/1/96, στην εκλογή του νέου Προέδρου του ΠΑΣΟΚ κρίθηκε η μετέπειτα πορεία του ΠΑΣΟΚ αλλά και της Ελλάδας . Με την εδραίωση μιας κλειστής παρέας στην εξουσία αναπτύχθηκε μια τραπεζοκεντρική πλουτοκρατία, που οδήγησε τη χώρα στην κρίση και το ΠΑΣΟΚ στη διάλυση. Το παρελθόν καταβρόχθισε το μέλλον».
Συνεπώς, «τα πρόσωπα έχουν τεράστια σημασία», σημείωσε, διαμηνύοντας ότι, «το καλύτερο πρόγραμμα και οι καλύτερες ιδέες μετατρέπονται σε κακέκτυπα αν δεν υπηρετούνται από ανθρώπους, που ξέρουν τι δεν ξέρουν, που παραδέχονται τα λάθη τους, που μάχονται για το κοινό καλό, που δε διστάζουν να κάνουν ρίψεις όταν το επιβάλλει η συνείδησή τους».
Η πρόεδρος της Κοινωνικής Συμφωνίας, άδραξε την ευκαιρία να αναφερθεί και στις προκλήσεις της νέας χρονιάς.
Καλούμεθα, είπε:
Να κινητοποιήσουμε όλες τις υγιείς παραγωγικές και κοινωνικές δυνάμεις του τόπου μας και το αξιόλογο επιστημονικό δυναμικό ώστε να πάρουμε την τύχη της πατρίδας μας ξανά στα χέρια μας.
Να διαφυλάξουμε τα εθνικά κυριαρχικά μας δικαιώματα που απειλούνται.
Να υλοποιήσουμε ένα παραγωγικό σχέδιο ανασυγκρότησης, ώστε τα παιδιά και τα εγγόνια μας να μπορούν να ζήσουν με δουλειές και αξιοπρέπεια στον τόπο τους.
Να επουλώσουμε τις ανοικτές πληγές από την ανθρωπιστική κρίση.
Να διαλύσουμε τα κλειστά κυκλώματα επιρροής και διαπλοκής που κυριαρχούν και ποδηγετούν το πολιτικό σύστημα, αλλάζοντας εκ βάθρων θεσμούς και μηχανισμούς
Να αναδείξουμε νέα πρότυπα, ένα καινούργιο Ήθος στη ατομική συμπεριφορά, στην κοινωνική δράση, στην πολιτική.
Καταλήγοντας η κ. Λούκα Κατσέλη, υπογράμμισε: «Υπάρχουν περιθώρια για συνεργασίες, η ευθύνη του καθενός και ιδιαίτερα του ΣΥΡΙΖΑ είναι τεράστια. Η χρονιά που ξεκινά αποτελεί επιβεβαίωση των στρατηγικών της Κοινωνικής Συμφωνίας, η οποία δηλώνει παρούσα στον κοινό αγώνα, με ενεργό και αποφασιστικό ρόλο στις διεργασίες»
Η εκδήλωση διεξήχθη μέσα σε ενθουσιώδες κλίμα, ενώ διάχυτη ήταν η αισιοδοξία για την εκλογική αυτοδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ.
Όλοι δε οι προσκεκλημένοι, στους σύντομους χαιρετισμούς τους, εξήραν τις προσπάθειες της Κοινωνικής Συμφωνίας για τη συγκρότηση του προοδευτικού μετώπου διακυβέρνησης, που θα αλλάξει ριζικά την έως σήμερα αδιέξοδη πολιτική της λιτότητας και της εσωτερικής υποτίμησης.
Κατάμεστη η αίθουσα, από τα στελέχη και φίλους της Κοινωνικής Συμφωνίας (περισσότερα από 700 άτομα), ενώ παρέστησαν : Δούρου Ρένα Περιφεριάρχης Αττικής, Καραμέρος Γιώργος Αντιπεριφεριάρχης Βόρειου Τομέα Αθηνών, Σαράντης Νίκος Δήμαρχος Αγ. Αναργύρων, Σταθόπουλος Γιώργος Δήμαρχος Αγ. Παρασκευής, Καπλάνης Γιώργος Δήμαρχος Αγ. Βαρβάρας, Σπίρτζης Χρήστος Πρόεδρος ΤΕΕ, Καββαθάς Γιώργος Πρόεδρος ΓΕΣΕΒΕΕ, Κρητικός Βαγγέλης Εθν. Ομοσπονδία Δανειοληπτών Καταναλωτών Ελλάδας, Μαλεβίτης Ηλίας Πρόεδρος ΑΧΥ Ελλάδας , Κολιτσόπουλος Δημήτρης Αντιπρόεδρος Ομοσπονδίας Ελεύθερης Πάλης, Εγγλέζος Μπάμπης Πρόεδρος ΣΕΔ, οι υποψήφιοι του ΣΥΡΙΑΖΑ της Β΄ Αθηνών Βίτσας Δημήτρης, Βαρουφάκης Ιωάννης, Κουρουμπλής Παναγιώτης, Κυρίτσης Γιώργος, Λιβάνης Ηλίας, Μπασκόζος Γιάννης, Παππάς Νίκος, Πουλάκης Κώστας, Τσουκαλάς Δημήτρης, Χατζηαντωνίου Γιάννης οι Υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ στην Α΄ Αθηνών, Βερναρδάκης Χριστόφορος, Μπελαντής Δημήτρης, Σακελλαρίδης Γαβριήλ, Φίλης Νικόλαος, Αρσένη Τζένη ΠΡΑΣΙΝΟΙ -ΔΗΜΑΡ Επικρατείας, Φωτεινός Θρασύβουλος ( Θράσος) ΠΡΑΣΙΝΟΙ -ΔΗΜΑΡ Β΄ΑΘΗΝΑΣ, Ζιάκου Έλενα ΠΡΑΣΙΝΟΙ- ΔΗΜΑΡ Α΄ΑΘΗΝΑΣ, Αρσένης Γεράσιμος, Μηλιός Γιάννης, Ξενογιαννακοπούλου Μαριλίζα , Πανούσης Γιάννης, εκπρόσωποι της Ιταλικής Αριστεράς κ.α.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Ο ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΛΟΥΚΑ Τ. ΚΑΤΣΕΛΗ

Αγαπητοί συντροφοι και συντρόφισσες ,
Μέλη και φίλοι της Κοινωνικής Συμφωνίας
Αγαπητή Γραμματέα της Περιφέρειας Αττικής Ρένα Δούρου και Δήμαρχοι που μας τιμάτε σήμερα με την παρουσια σας
Αγαπητοί εκπρόσωποι ομοσπονδιών , επιμελητηρίων και ενώσεων καταναλωτών που δίνουμε μαζί τον αγώνα για τη δημιουργία ενός κοινωνικού μετώπου ανατροπής
Αγαπητοί υποψήφιοι βουλευτές , συναγωνιστές και συνοδοιπόροι του ΣΥΡΙΖΑ . της ΔΗΜΑΡ , των Οικολόγων ή και άλλων κομμάτων ή πολιτικών σχηματισμών που μοιραζόμαστε κοινές αξίες και ενώνουμε τις δυνάμεις μας για να πετύχουμε τις μεγάλες αλλαγές που εχει ανάγκη η χώρα μας
Αγαπητές φίλες και φίλοι,
Καλή χρονιά σε όλους μας !

2015 –.-Μια χρονιά που θα αποτελέσει ορόσημο για την μεγάλη ανατροπή και την εναρξη μιας δύσκολης αλλά ελπιδοφόρου πορείας για έξοδο της χώρας μας από την κρίση.
Μια χρονιά που ειμαι σίγουρη ότι θα φέρει για πρώτη φορά στο πηδάλιο της χώρας μια Κυβέρνηση της Αριστεράς με ισχυρή λαική εντολή να προτάξει το εθνικό δημόσιο συμφέρον και να αποκαταστήσει αξίες και εννοιες που εχουν εξευτελιστεί : την εθνική ανεξαρτησία, τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα , την κοινωνική δικαιοσύνη και τη συμμετοχική δημοκρατία .
Μια χρονιά που καλούμεθα να κινητοποιήσουμε όλες τις υγιείς παραγωγικές και κοινωνικές δυνάμεις του τόπου μας και το αξιόλογο επιστημονικό μας δυναμικό ώστε να πάρουμε την τύχη της πατρίδας μας ξανά στα χέρια μας:
-να διαφυλάξουμε τα εθνικά κυριαρχικά μας δικαιώματα που απειλούνται
-να υλοποιήσουμε ένα παραγωγικό Σχέδιο Ανασυγκρότησης ώστε τα παιδιά και τα εγγόνια μας να μπορούν να ζήσουν με δουλειές και αξιοπρέπεια στον τοπο τους
– να επουλώσουμε τις ανοιχτές πληγές από την ανθρωπιστική κρίση και να προασπίσουμε το δικαίωμα του κάθε συμπολίτη μας στη ζωή δημιουργώντας σχεδον από το μηδέν ένα αποτελεσματικό σύστημα κοινωνικής προστασίας από την πείνα, την εξαθλίωση , την υπερχρέωση
– να διαλύσουμε τα κλειστά κυκλώματα επιρροής και διαπλοκής που κυριαρχούν και ποδηγετούν το πολιτικό σύστημα αλλάζοντας εκ βάθρου θεσμούς και μηχανισμούς πού φτιάχτηκαν για να εξυπηρετούν τους λίγους και όχι τους πολλούς . Τέλος,
-να μπορέσουμε να κάνουμε πράξη όλα τα παραπάνω, μέσα από ουσιαστική και δυσκολη διαπραγμάτευση με τους πιστωτές μας , σε μια Ευρώπη και Ευρωζώνη που κλυδωνίζεται η ιδια μέσα στις αντιθέσεις και αντιφάσεις της.
Μπορούμε να τα καταφέρουμε ;
Αγαπητοί σύντροφοι και συντρόφισσες ,
Θα εξαρτηθεί κυρίως από μας . Οι συνθήκες μας ευνοούν .
Υπάρχει διάχυτο στον λαό μας το αίτημα της Αλλαγής πορείας.
Η μεταπολίτευση εχει τελειώσει . Μαζί της εχει συμπαρασύρει ανομες συμπεριφορές , εναν ακρατο καταναλωτισμό , συντεχνιακές λογικές . Είναι στο χέρι μας να αναδειξουμε νέα πρότυπα , ένα καινούργιο Ηθος στη ατομική συμπεριφορά μας , στην κοινωνική μας δράση, στην πολιτική . Γιατί η αγορά και η πολιτική μετατρέπονται σε ζούγκλα αν δεν υπάρχουν στέρεες αξίες και ήθος.
Η στάση της Ευρώπης αλλάζει . Γι αυτό και ο κοινός αγώνας μας ξεπερνά τα Ελληνικά σύνορα . Ειναι ταυτόχρονα αγώνας όλων των γνήσια προοδευτικών δυνάμεων στην Ευρώπη που γνωρίζουν ότι η πολιτική της βίαης λιτότητας και της εσωτερικής υποτίμησης , της διάλυσης των εργασιακών σχέσεων και της κατάλυσης του Ευρωπαικού κοινωνικού κεκτημένου θα διαλύσει γρήγορα ή αργά την ιδια την Ευρωζώνη και θα αποδυναμώσει την Ευρώπη. Υπάρχουν περιθώρια για συμμαχίες . Μισανοιγμένα παράθυρα που πρέπει εμείς να τα ανοίξουμε. Οι Ιρλανδοί ζητούν και εκείνοι συσκεψη για το χρέος . Οι Ιταλοί , ο κος Ρεντζι ζητά την αναθεώρηση των πολιτικών της βιαιης λιτότητας . Είναι στο χέρι μας και στην αξιοσύνη μας να κάνουμε την κρίση ευκαιρία .
Η ευθύνη ολων μας , του καθενός από μας και ιδιαίτερα του ΣΥΡΙΖΑ είναι τεράστια.
Αναδεικνυει τη σημασία επιλογής κατάλληλων προσώπων στην κατάλληλη θέση .
Αγαπητοί φίλοι και φίλες,
Η σημερινή ημερομηνία , η 18 Ιανουαρίου είναι μια σημαδιακή μέρα. Για πολλούς από μας, στις 18 Ιανουαρίου 1996 , στην εκλογή από τη Βουλή του νέου Προέδρου του ΠΑΣΟΚ κρίθηκε η μετέπειτα πορεία του ΠΑΣΟΚ αλλά και της Ελλάδας. Με την εδραίωση μιας κλειστής παρέας στην εξουσία, αναπτύχθηκε μια τραπεζοκεντρική πλουτοκρατία που οδήγησε την Ελλάδα στην κρίση και το ΠΑΣΟΚ στη διάλυση . Το παρελθόν καταβρόχθισε το μέλλον.

Τα πρόσωπα εχουν τεράστια σημασία . Το καλύτερο πρόγραμμα και οι καλύτερες ιδέες μετατρέπονται σε κακέκτυπα αν δεν υπηρετούνται από ανθρώπους που ξέρουν τι δεν ξέρουν , που παραδέχονται τα λάθη τους , που μάχονται για το κοινό καλό και όχι για τη θεσούλα τους , που δεν εκβιάζονται , που βάζουν κόκκινες γραμμές , που δεν διστάζουν να κάνουν ρήξεις όταν το επιβάλει η συνείδησή τους . Και δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο στην πολιτική από τους δήθεν αριστερούς ή σοσιαλιστές στην αντιπολίτευση που μετατρέπονται σε ακραιφνείς νεοφιλελεύθερους όταν καταλαμβάνουν θώκους εξουσίας . Το ειδαμε και το πληρώσαμε ακριβά.
Για μας, στην Κοινωνική Συμφωνία , η χρονιά που ξεκινά αποτελεί επιβεβαίωση των στρατηγικών μας επιδιώξεων. Από την ίδρυσή μας μέχρι σήμερα, εχουμε αγωνισθεί για τη συγκρότηση ενός κοινωνικού μετώπου δημοκρατικής ανατροπής της σημερινής καταστροφικής πολιτικής και μιας ευρείας συμπαράταξης αριστερών, σοσιαλιστικών, οικολογικών δυνάμεων ώστε να καταστεί εφικτός ο στόχος ισχυρής προοδευτικής Κυβερνητικής διακυβέρνησης. Οι επερχόμενες εκλογές θα το επιβεβαιώσουν .
Γι αυτό και μόνο το λόγο από την αρχή συμπαραταχθήκαμε και συμπαρατασσόμεθα με τις δυνάμεις που ασπάζονται πολιτικά αυτή τη στρατηγική επιδίωξη , κυρίως με το ΣΥΡΙΖΑ, παρά το γεγονός ότι δεν κατέστη δυστυχώς δυνατή, προεκλογικά, η θεσμική συνεργασία των δύο κομμάτων . Κάτω από τις σημερινές συνθήκες, κανένας δεν εχει το δικαίωμα διάσπασης της αναγκαίας πλειοψηφικής κοινωνικής συμμαχίας, που θα δημιουργήσει τις προυποθέσεις ανάδειξης μιας Κυβέρνησης με ξεκάθαρη και ισχυρή εντολή ανατροπής της ακολουθούμενης πολιτικής.
Ταυτόχρονα , όπως προφητικά διαβλέπει ο Γιάννης Δραγασάκης σε μια πρόσφατη συνέντευξή του , οι εκλογές της επόμενης Κυριακής θα αποτελέσουν ορόσημο «για ένα νέο συνασπισμό δημοκρατικής εξουσίας μακράς πνοής» και θα « επιταχύνουν διαδικασίες ανασύνθεσης του πολιτικού χάρτη της χώρας» . Η Κοινωνική Συμφωνία θα παίξει ενεργό και αποφασιστικό ρόλο σ’ αυτές τις διεργασίες.

Η «Κοινωνική Συμφωνία»,δηλώνει λοιπόν παρούσα στον κοινό μας αγώνα για τη Δημοκρατία, για την πατρίδα μας , για την Εθνική Ανεξαρτησία, για την Κοινωνική Δικαιοσύνη.
ΚΑΛΟ ΜΑΣ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΝΙΚΗ ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ Σ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΑΡΕΥΡΙΣΚΟΜΕΝΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ
ΚΑΛΗ , ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΕΠΤΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ

Κοινωνική Συμφωνία

About Author

Connect with Me:

Leave a Reply

  • Theme Settings