ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 20.02.2019

Λούκα Κατσέλη:
Η εκδήλωση της 4ης Μαρτίου 2019 έχει ως στόχο να τεθούν στο επίκεντρο του δημοσίου διαλόγου οι μεγάλες προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει η Ευρώπη τα επόμενα χρόνια και να αναζητηθούν οι απαραίτητες προγραμματικές συγκλίσεις των προοδευτικών δυνάμεων για μια δίκαιη βιώσιμη και δημοκρατική Ευρώπη. Επομένως, μικροπολιτικές διαμάχες και αντεγκλήσεις είναι ακατανόητες αυτή τη κρίσιμη χρονική στιγμή.
Ειδικότερα, ύστερα από δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών και για την αποφυγή ανακριβειών και εσφαλμένων εντυπώσεων, παρέχονται οι ακόλουθες διευκρινίσεις:
Την Δευτέρα 4 Μαρτίου 2019 (17:30-21:00, αίθουσα Olympia, Ξενοδοχείο Divani Caravel) διοργανώνεται εκδήλωση για την παρουσίαση στην Ελλάδα της Έκθεσης της Ανεξάρτητης Επιτροπής για την Ευημερία και την Ισότητα με τίτλο “Ευημερία για όλους σε μια Βιώσιμη Ευρώπη”.
Η εκδήλωση συνδιοργανώνεται από την Ομάδα της Προοδευτικής Συμμαχίας των Σοσιαλιστών & Δημοκρατών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, το Ελληνικό Γραφείο του Friedrich-Ebert-Stiftung και το Ινστιτούτο Ερευνών και Πολιτικής Στρατηγικής (ΙΝΕΡΠΟΣΤ).
Η Έκθεση της Ανεξάρτητης Επιτροπής προωθεί ένα νέο μακροπρόθεσμο όραμα, μια καινοτόμο στρατηγική και 100 συγκεκριμένες προτάσεις για μια Ευρώπη βιώσιμη, δίκαιη και δημοκρατική. Η Επιτροπή φιλοδοξεί οι προτάσεις αυτές να αποτελέσουν τη βάση διαλόγου και προγραμματικών συγκλίσεων για τη συνεργασία των προοδευτικών δυνάμεων στο Ευρωκοινοβούλιο την νέα περίοδο 2019 -2024.
Η Έκθεση έχει παρουσιαστεί ήδη στο πλαίσιο Συνέντευξης Τύπου στην ομάδα Σοσιαλιστών-Δημοκρατών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου καθώς και στο συνέδριο των Σοσιαλιστών στη Λισαβόνα.
Στην εκδήλωση αυτή, της 4ης Μαρτίου 2019, θα συμμετέχω, παρουσιάζοντας την Έκθεση υπό την ιδιότητα της συν-προεδρεύουσας – μετά του πρώην Πρωθυπουργού της Δανίας κ. Poul Nyrup Rasmussen – της εν λόγω Ανεξάρτητης Επιτροπής.
Στην εκδήλωση έχουν κληθεί να συμμετέχουν ο Udo Bullmann, Πρόεδρος των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο Γιώργος Παπανδρέου με την ιδιότητά του ως Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, εκπρόσωποι των Πρασίνων στο Ευρωκοινοβούλιο, καθώς και ευρωβουλευτές των πολιτικών παρατάξεων που είτε είναι ενταγμένες στην Ομάδα των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (ΚΙΝ.ΑΛ., ΠΟΤΑΜΙ, ΔΗΜ.ΑΡ.), είτε συμμετέχουν στο Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα ως παρατηρητές (ΣΥΡΙΖΑ). Στην εκδήλωση έχουν επίσης κληθεί να συμμετέχουν και οι πολιτικοί αρχηγοί ή εκπρόσωποι του ΚΙΝ.ΑΛ., του Ποταμιού, ΔΗΜ.ΑΡ & ΣΥΡΙΖΑ. Παράλληλα, έχει κληθεί με τη θεσμική του ιδιότητα ο Πρωθυπουργός της χώρας, κ. Αλέξης Τσίπρας να κλείσει την εκδήλωση με μια τοποθέτηση.
Οποιαδήποτε προσπάθεια δημιουργίας λανθασμένων εντυπώσεων και συσχέτισης της εκδήλωσης, πόσο μάλλον του έργου της Ανεξάρτητης Επιτροπής, με εγχώριες πολιτικές διαμάχες είναι ακατανόητη και επιζήμια.
Στόχος είναι να τεθούν στο επίκεντρο του δημοσίου διαλόγου οι μεγάλες προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει η Ευρώπη τα επόμενα χρόνια και να συζητηθούν πιθανές προτάσεις που θα επιτρέψουν την επανεκκίνηση του Ευρωπαϊκού εγχειρήματος σε μια δημοκρατική, δίκαιη και βιώσιμη τροχιά.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΛΟΥΚΑΣ ΚΑΤΣΕΛΗ 20.02.2019 ΤΕΛΙΚΟ

About Author

Connect with Me:

Leave a Reply

  • Theme Settings