ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ «Παγώνει» την πώληση του 40% της Finansbank

Finansbank

«Παγώνει» προς το παρόν τη διαδικασία πώλησης του 40% της Finansbank η Εθνική Τράπεζα, ωστόσο η διάθεση του ποσοστού της τουρκικής θυγατρικής θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του χρόνου.

Η διάθεση του ποσοστού της τουρκικής θυγατρικής της ΕΤΕ θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του χρόνου

Η διάθεση του ποσοστού της τουρκικής θυγατρικής της ΕΤΕ θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του χρόνου

Τη Δευτέρα 23 Μαρτίου αναλαμβάνει καθήκοντα η νέα διοικητική ομάδα της ΕΤΕ, με πρόεδρο την κ. Λούκα Κατσέλη και διευθύνοντα σύμβουλο τον κ. Λεωνίδα Φραγκιαδάκη.

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωσή της η Εθνική αναφέρει ότι αποφάσισε, από κοινού με τη Finansbank, «να μην προχωρήσει άμεσα η διαδικασία προσφοράς μετοχών της Finansbank με βάση το υφιστάμενο χρονοδιάγραμμα. Η ΕΤΕ θα συνεχίσει να παρακολουθεί στενά τις συνθήκες των κεφαλαιαγορών, με την προοπτική της πιθανής επανεκκίνησης της διαδικασίας εντός του πρώτου εξαμήνου του 2015, ενημερώνοντας σχετικά το επενδυτικό κοινό».

Μάλιστα, κύκλοι της Εθνικής σημειώνουν σχετικά πως «στόχος είναι η πώληση του 40% της τουρκικής θυγατρικής και όχι το «ξεπούλημά» της». Και ακόμα υπενθυμίζουν ότι η δέσμευση της ΕΤΕ απέναντι στην DGCOM -σύμφωνα με το σχέδιο αναδιάρθρωσης που έχει εγκριθεί από τη Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Κομισιόν- είναι να διατεθεί συνολικά το 40% (πρώτα το 26,9% και μετά το υπόλοιπο 13,1%) μέχρι το τέλος του 2015.

Το ΔΣ της ΕΤΕ
Επίσης, το μεσημέρι της Δευτέρας 23 Μαρτίου θα συνεδριάσει το διοικητικό συμβούλιο της ΕΤΕ και θα εγκρίνει τη νέα διοικητική ομάδα της τράπεζας.

Οπως είναι γνωστό, καθήκοντα προέδρου θα αναλάβει η κ. Λούκα Κατσέλη, στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου -με την έγκριση του SSM- τοποθετείται ο κ. Λεωνίδας Φραγκιαδάκης και στη θέση του αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου ο κ. Δημήτρης Καποτόπουλος. Και οι δύο είναι στελέχη της Εθνικής επί μακρόν και διαθέτουν τα προσόντα να «τρέξουν» την Εθνική.

Τέλος, σημειώνουμε ότι η κ. Κατσέλη θα αναλάβει και την προεδρία της Ελληνικής Ενωσης Τραπεζών. Υπενθυμίζουμε ότι για τη θέση είχε προταθεί ο επικεφαλής της Τράπεζας Πειραιώς, Μιχάλης Σάλλας, καθώς ηγείται της μεγαλύτερης ελληνικής τράπεζας. Ωστόσο, ο ίδιος δεν απεδέχθη την πρόταση.

Εφη Καραγεώργου

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22770&subid=2&pubid=64159492

About Author

Connect with Me:

Leave a Reply

  • Theme Settings