Εκδήλωση 4ης Μαρτίου “Ευημερία για όλους σε μια Βιώσιμη Ευρώπη”

Με κεντρικό μήνυμα πως μια άλλη Ευρώπη είναι αναγκαία αλλά και εφικτή, μια Ευρώπη που θα προάγει την ευημερία για ΟΛΟΥΣ και όχι για τους ΛΙΓΟΥΣ, μια Ευρώπη συμμετοχική, δίκαιη και βιώσιμη που θα κάνει τους πολίτες να εμπιστευτούν ξανά το Ευρωπαϊκό οικοδόμημα, ολοκληρώθηκε στην κατάμεστη αίθουσα του Ξενοδοχείου Divani Caravel η παρουσίαση στο ελληνικό κοινό της Έκθεσης της Ανεξάρτητης Επιτροπής για την Ευημερία και την Ισότητα στο πλαίσιο της εκδήλωσης με τίτλο “Ευημερία για όλους σε μια Βιώσιμη Ευρώπη”.

Η εκδήλωση συνδιοργανώθηκε από την Ομάδα της Προοδευτικής Συμμαχίας των Σοσιαλιστών & Δημοκρατών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, το Ελληνικό Γραφείο του Friedrich-Ebert-Stiftung και το Ινστιτούτο Ερευνών και Πολιτικής Στρατηγικής (ΙΝΕΡΠΟΣΤ).

Η κ. Λούκα Τ. Κατσέλη, συν-Πρόεδρος της Ανεξάρτητης Επιτροπής για την Ευημερία και Ισότητα, υπογράμμισε στην παρουσίασή της, πως η Έκθεση αφορά άμεσα στους πολίτες όλων των κρατών μελών ιδιαίτερα τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή, λόγω των επικείμενων εκλογών στο Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο εφόσον μπορεί να συμβάλει καθοριστικά στη δημιουργία μιας προγραμματικής σύγκλισης όλων των Ευρωπαϊκών προοδευτικών δυνάμεων για μια δημοκρατική, δίκαιη και βιώσιμη Ευρώπη η οποία θα μάχεται έμπρακτα για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής και της ευημερίας όλων των πολιτών της.

Στόχος είναι να τεθούν στο επίκεντρο του δημοσίου διαλόγου οι μεγάλες προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει η Ευρώπη τα επόμενα χρόνια και να συζητηθούν οι προτάσεις που θα αναστρέψουν τη συνεχή επιδείνωση των συνθηκών και της ποιότητας ζωής των Ευρωπαίων πολιτών.

Η κ. Κατσέλη τόνισε πως η Έκθεση της Ανεξάρτητης Επιτροπής απαντά σε πρακτικό επίπεδο στις παραπάνω προκλήσεις προωθώντας ένα νέο μακροπρόθεσμο όραμα, μια καινοτόμο στρατηγική καθώς και 100 συγκεκριμένα και άμεσα υλοποιήσιμα μέτρα πολιτικής τα οποία βασίζονται τους Παγκόσμιους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ και στοχεύουν στην ενδυνάμωση της συμμετοχής των πολιτών στη λήψη και υλοποίηση αποφάσεων, στην αναμόρφωση και εποπτεία της λειτουργίας των αγορών, στην προώθηση της κοινωνικής δικαιοσύνης για όλους, στη διασφάλιση της οικολογικής και κοινωνικής προόδου καθώς και στη ριζική αλλαγή του συστήματος διακυβέρνησης της Ευρώπης.
Στην εκδήλωση συμμετείχε ως κεντρικός ομιλητής ο Udo Bullmann, Πρόεδρος της Προοδευτικής Συμμαχίας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και απηύθυνε μήνυμα ο τέως Πρωθυπουργός της Δανίας και Συν-Πρόεδρος της Ανεξάρτητης Επιτροπής κ. Poul Nyrup Rasmussen. Παράλληλα, συμμετείχαν σε πάνελ συζήτησης οι κκ Μιλτιάδης Κύρκος, μέλος της Προοδευτικής Συμμαχίας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της Ευρωομάδας «το ΠΟΤΑΜΙ», Δημήτρης Παπαδημούλης, Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, και Μαριλένα Κοππά, πρώην μέλος της Προοδευτικής Συμμαχίας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Την εκδήλωση έκλεισε με ομιλία ο Έλληνας Πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας.

Μπορείτε να κατεβάσετε το κείμενο της Έκθεσης:

https://www.progressivesociety.eu/publication/report-independent-commission-sustainable-equality-2019-2024

About Author

Connect with Me:

Leave a Reply

  • Theme Settings