Επίτιμη διδάκτορας του Πανεπιστημίου Πατρών αναγορεύθηκε η Λούκα Κατσέλη «Η αποτελεσματικότητα της οικονομικής πολιτικής καθορίζεται από την προσέγγισή της»

 

Επίτιμη διδάκτορας της σχολής Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πατρών αναγορεύθηκε σήμερα το μεσημέρι η καθηγήτρια Οικονομικών Επιστημών, πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών και της Εθνικής Τράπεζας, Λούκα Κατσέλη, σε ειδική εκδήλωση που έγινε στην αίθουσα τελετών.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας της, η Λούκα Κατσέλη επικεντρώθηκε στην αποτελεσματικότητα της οικονομικής πολιτικής, ή μιας μεταρρύθμισης, η οποία όπως είπε, καθορίζεται από την προσέγγιση της, που μπορεί να είναι δημοσιονομική ή λειτουργική.

Όπως σημείωσε η κ. Κατσέλη, ο δημόσιος διάλογος για την αποτελεσματικότητα μιας οικονομικής πολιτικής ή μιας μεταρρύθμισης, περιορίζεται στην ψήφιση τους από τη Βουλή, ενώ δεν υφίσταται ένα αξιόπιστο σύστημα παρακολούθησης της διαδικασίας υλοποίησης, που να παρέχει αξιόπιστη πληροφόρηση.

Κρίσιμος παράγοντας, σύμφωνα με τη Λούκα Κατσέλη, πρέπει να είναι η διασύνδεση των στόχων με κατάλληλους και αξιόπιστους δείκτες μέτρησης.

Παράλληλα, συνέδεσε την αποτελεσματικότητα τής οποιασδήποτε πολιτικής ή μεταρρυθμιστικής παρέμβασης, με το αξιακό υπόβαθρο και τις ικανότητες των ανθρώπων που καλούνται να τη σχεδιάσουν, να την υλοποιήσουν και να την ολοκληρώσουν, ώστε, όπως ανέφερε, να είναι μακροχρόνια οικονομικά και κοινωνικά

Read more: http://www.newsbeast.gr/greece/arthro/2271582/epitimi-didaktoras-tou-panepistimiou-patron-anagorefthike-i-louka-katseli

About Author

Connect with Me:

Leave a Reply

  • Theme Settings