Δεν αποδέχτηκε τελικά την πρόταση να αναλάβει καθήκοντα προέδρου της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών (ΕΕΤ) ο πρόεδρος του ομίλου της Πειραιώς Μιχάλης Σάλλας και, σύμφωνα με τις πληροφορίες, τα ηνία της Ένωσης θα αναλάβει η επόμενη, κατά τα φαινόμενα, πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας, Λούκα Κατσέλη.

Αξίζει να σημειωθεί πως τις προηγούμενες ημέρες υπήρχαν πληροφορίες ότι οι διοικήσεις των συστημικών τραπεζών είχαν συνεννοηθεί να προτείνουν τον Μιχάλη Σάλλα ως επόμενο πρόεδρο με δεδομένο ότι ηγείται της μεγαλύτερης σε μέγεθος τράπεζας της χώρας. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο επικεφαλής της Πειραιώς δεν θέλησε να δημιουργήσει πρόβλημα στις σχέσεις του με την κυβέρνηση, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, η ΕΤΕ αναμένεται να διαδραματίσει εξυγιαντικό ρόλο για το ελληνικό τραπεζικό σύστημα.

Επί δεκαετίες πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών ήταν ο πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας. Όχι παραδοσιακά,  αλλά γιατί η Εθνική ήταν η μεγαλύτερη σε ενεργητικό τράπεζα, κάτι το οποίο δεν ισχύει σήμερα.

Η Λούκα Κατσέλη, η οποία στις 23 Μαρτίου αναμένεται να αναλάβει πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας, θα είναι και η πρόεδρος στην Ελληνική Ένωση Τραπεζών.

Η Λούκα Κατσέλη, από τη θέση της προέδρου της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, θα εκπροσωπεί τις ελληνικές τράπεζες στην κυβέρνηση και στις διάφορες επαφές με τα υπουργεία.

 

Ο Ν. Χριστοδουλάκης νέος αντιπρόεδρος της Πειραιώς

Νέος αντιπρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς αναλαμβάνει ο Νικόλαος Χριστοδουλάκης (πρώην υπουργός Οικονομικών επί κυβέρνησης Σημίτη), στη θέση του παραιτηθέντος Παναγιώτη Ρουμελιώτη.

Ειδικότερα, το Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας Πειραιώς, μετά από εισήγηση της Επιτροπής Ανάδειξης υποψηφίων, εξέλεξε τον Νικόλαο Χριστοδουλάκη, σε αντικατάσταση του παραιτηθέντος μη εκτελεστικού αντιπροέδρου Παναγιώτη Ρουμελιώτη.

Αναμένεται η ολοκλήρωση της αξιολόγησης του νέου μέλους από την εποπτική αρχή (SSM/ECB), σύμφωνα με το νέο πλαίσιο εποπτείας σημαντικών πιστωτικών ιδρυμάτων.

 

Γ.Α.http://www.avgi.gr/article/5397924/i-louka-katseli-tha-einai-i-nea-proedros-tis-enosis-ellinikon-trapezon