Λούκα Κατσέλη: Το 2015 τα είδαμε όλα Παρουσίαση του Act4Greece

Στη θητεία της στο υπουργείο Οικονομικών, στις συναντήσεις της με την τρόικα και στην «πρωτόγνωρη εμπειρία» της αλλαγής του τραπεζικού συστήματος, αναφέρθηκε η Πρόεδρος του ΔΣ της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος και Πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, Λούκα Κατσέλη.

Συνομιλώντας τη Δευτέρα με τον δημοσιογράφο Θανάση Θ. Νιάρχο, στο πλαίσιο της ενότητας «Η ζωή μου όλη», στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, παρουσίασε την ηλεκτρονική πλατφόρμα συμμετοχικής χρηματοδότησης Act4Greece που πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Εθνικής Τράπεζας σε συνεργασία με το Ίδρυμα Ωνάση, το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Λάτση, το Ίδρυμα Μποδοσάκη, την Ελληνική Εθνική Επιτροπή για την UNESCO και το Ελληνικό Δίκτυο για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη.

Το πρόγραμμα καλύπτει έργα στους άξονες της πρόνοιας, υγείας και αλληλεγγύης, κοινωνικής οικονομίας και επιχειρηματικότητας, πολιτισμού και πολιτιστικής επιχειρηματικότητας, νεανικής και καινοτόμας επιχειρηματικότητας, περιβάλλοντος και αειφορίας, έρευνας, εκπαίδευσης και κατάρτισης και αθλητικών δραστηριοτήτων.

Σε αυτή την πρώτη φάση στηρίζει τέσσερις δράσεις που αφορούν στα σχολικά γεύματα σε μαθητές δημοτικών σχολείων στη Δυτική Αττική, στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και ανθρωπιστική βοήθεια σε ακριτικά νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, στην εκπαιδευτική και ερευνητική διαδικτυακή εφαρμογή με θέμα την ελληνική Επανάσταση του 1821 και στον εκσυγχρονισμό των υποδομών του Θεάτρου Τέχνης.

Οι χρηματικοί πόροι που συγκεντρώνονται μέσω του Αct4Greece είναι δωρεές, επιδιώκεται όμως για το μέλλον, αφού υπάρξει το κατάλληλο θεσμικό πλαίσιο, να συγκεντρώνονται χρήματα για συμμετοχή στο ίδιο το κεφάλαιο μιας εταιρείας, με σκοπό τη στήριξη νεοφυών καινοτόμων επιχειρηματικών πρωτοβουλιών.

Read more: http://www.tovima.gr/finance/article/?aid=791829

About Author

Connect with Me:

Leave a Reply

  • Theme Settings