Συμμετοχή της Προέδρου του ΔΣ της ΕΤΕ , Λούκας Κατσέλη, στις εργασίες του Euro50 Group με θέμα: «Monetary Policy in Times of Turbulence» στη Φραγκφούρτη . 30-3-2015

Η Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Εθνικής Τράπεζας κα Λούκα Τ. Κατσέλη θα μεταβεί σήμερα στην Φρανφούρτη όπου θα συμμετέχει στις εργασίες του Euro50 Group με θέμα: «Monetary Policy in Times of Turbulence». Οι φετινές εργασίες του Euro50 Group θα επικεντρωθούν σε ζητήματα νομισματικής πολιτικής, ιδίως της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, στο πλαίσιο της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης.

Η κα Κατσέλη, η οποία είναι μέλος του Euro50 Group, θα μιλήσει κατά την αποψινή εναρκτήρια συζήτηση, ενώ αύριο θα συμμετέχει σε δείπνο κατά το οποίο κεντρικός ομιλητής θα είναι ο Διοικητής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) κ. Mario Draghi.

Στις εργασίες θα παραστούν, μεταξύ άλλων και θα μιλήσουν, ο Πρόεδρος του Euro-50 και πρώην Υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας κ. Edmond Alphandery, η Γαλλίδα Ευρωβουλευτής κα Sylvie Goulard, ο πρόεδρος της JPMorganChase International και πρώην Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας του Ισραήλ κ. Jacob A. Frenkel, το μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της ΕΚΤ κ. Peter Praet, ο Διευθυντής του Center for European Policy Studies (CEPS) κ. Daniel Gros, ο πρόεδρος της Société Général κ. Lorenzo Bini-Smaghi, ο Chief Economist του Υπουργείου Οικονομίας τηε Γερμανίας κ. Jeromin Zettelmeyer, ο Senior Fellow στο John Hopkins University και πρώην Αναπλ. Γενικός Διευθυντής του ΔΝΤ κ. John Lipsky, o πρόεδρος του Center for Financial Studies του Goethe University και πρώην μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της ΕΚΤ κ. Otmar Issing, οι καθηγητές Richard Portes (London Business School), Allan H. Meltzer (Hoover Institute), Λουκάς Τσούκαλης (Hellenic Foundation for European & Foreign Policy) κ.α.

Υπενθυμίζεται, τέλος, ότι το Euro50 Group αποτελείται από ομάδα επιφανών προσωπικοτήτων από την Ευρώπη, τέως υπουργών, επικεφαλής χρηματοπιστωτικών οργανισμών και πανεπιστημιακών που παρακολουθεί από κοντά και υποβάλει τεκμηριωμένες προτάσεις σχετικά με την πορεία και την ανάπτυξη της Ευρωζώνης.

About Author

Connect with Me:

Leave a Reply

  • Theme Settings