Συνέντευξη στο “Κουτί της Πανδώρας”

Σάββατο, 18 Φεβρουαρίου 2012.

Η ανεξάρτητη βουλευτής Λούκα Τ. Κατσέλη μιλάει στο www.koutipandoras.gr για το πόσο επικίνδυνο θεωρεί το 2ο μνημόνιο για την εθνική κυριαρχία της χώρας. Μιλάει για τον κίνδυνο που διατρέχει ο ελληνικός χρυσός που βρίσκεται σε τράπεζες του εξωτερικού, για το Αγγλικό Δίκαιο και τα δικαστήρια του Μεγάλου Δουκάτου του Λουξεμβούργου και τους λόγους που τη οδήγησαν να καταψήφισει το 2ο μνημόνιο αλλά όχι το 1ο.

Διαβάζοντας το «Δόγμα του σοκ» της Ναόμι Κλάιν βλέπει πολλά από αυτά που συμβαίνουν σήμερα στη χώρα μας και θεωρεί ότι οι αποκρατικοποιήσεις μπορούν να εξελιχθούν στο μεγαλύτερο πλιάτσικο.
Δεν θέλει επιστροφή στη δραχμή και εξηγεί ότι άλλο στάση πληρωμών και άλλο χρεοκοπία και διευκρινίζει ότι με το νέο δάνειο θα πληρώσουμε αποκλειστικά τόκους και χρεολύσια και όχι μισθούς και συντάξεις.

Επισημαίνει ότι σήμερα στη χώρα μας υπάρχει έλλειμμα δημοκρατίας με τους υπαλλήλους της τρόϊκα να διατάσσουν την κυβέρνηση. Θεωρεί ότι η συγκυβέρνηση με το ΛΑΟΣ ήταν μια ατυχής συγκυρία και τονίζει ότι αν το 1ο μνημόνιο ψηφίστηκε γρήγορα το 2ο υπερψηφίστηκε τάχιστα.

Μπορείτε να δείτε τη συνέντευξη στο παρακάτω βίντεο:

About Author

Connect with Me:

Leave a Reply

  • Theme Settings