Συνέντευξη στο “News247”

Την πεποίθηση της ότι λόγω ασυμφωνίας των κομμάτων της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ,  θα οδηγηθούμε σε επαναληπτικές εκλογές , εξέφρασε , η πρόεδρος της Κοινωνικής Συμφωνία κα Λούκα Κατσέλη, μιλώντας live στο τηλεοπτικό στούντιο του NEWS 247.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά η κα Κατσέλη : ” “Κατά 80% θα πάμε σε εκλογές”. Αναφερόμενη στις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις, αλλά και το μήνυμα του εκλογικού αποτελέσματος της 6ης Μαΐου,   η κα Κατσέλη τόνισε : “Το μήνυμα των εκλογών ήταν ξεκάθαρο, εκκωφαντικό, ήταν ένα ξέσπασμα οργής. Η ουσία είναι ότι ο λαός ζήτησε αλλαγή πολιτικής.Χάθηκε η ευκαιρία για ψήφο ανοχής.Οι λέξεις κρύβουν πράγματα. Όταν Σαμαράς και Βενιζέλος μιλάνε για διαπραγματευση πρέπει να προσδιορίσουν τι εννοούν.Ο κύριος Τσίπρας ήταν λίγο πιο συγκεκριμένος”.

Αναφερόμενη στο κόστος της ακυβερνησίας , η πρόεδρος της Κοινωνικής Συμφωνίας , δήλωσε ότι αυτή έχει κόστος , αλλά υποστήριξε ότι δεν μπορεί να υπάρξει μια κυβέρνηση που θα βρίσκεται σε αναντιστοιχία με τη λαϊκή βούληση. Μάλιστα υποστήριξε ότι τα διλήμματα εντός ή εκτός ευρώ είιναι ψευδεπίγραφα, χαρακτήρισε βραδυφλεγής βόμβα το δημόσιο χρέος , και εφιαλτικό το στοιχείο ότι η Ελλάδα βρίσκεται για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά σε ύφεση.

Η κα Κατσέλη τόνισε ότι: “Τώρα είναι η στιγμή να προτάξει η Ελλάδα ένα εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης” και δήλωσε ότι αν διεξαχθούν επαναληπτικές εκλογές  αυτές θα πρέπει να γίνουν βάση μια πραγματικής ατζέντας και όχι με κοκορομαχίες, αν και πρόβλεψε ότι το κλίμα θα είναι τεταμένο.

Σε ερώτηση αν θα συμπράξει η Κοινωνική Συμφωνία στο ενδεχόμενο επαναληπτικών εκλογών  με τον ΣΥΡΙΖΑ, η κ.α Κατσέλη τάχθηκε υπέρ  σύμπραξη όλων των δυνάμεων της Αριστεράς,  και σε ερώτηση  του NEWS 247, αποδέχτηκε ότι αυτή τη στιγμή ο Αλέξης Τσίπρας και λόγω εκλογικού αποτελέσματος έχει την υπεροχή να ηγηθεί, μια τέτοιας προσπάθειας: “Θα θέλαμε να δούμε την σύγκλιση των δυνάμεων. Είδαμε τον Κουβέλη θα δούμε και τους Οικολόγους Πράσινους.”

Σχολιάζοντας την είσοδο της Χρυσής Αυγής στο Κοινοβούλιο, τόνισε:” Από ξέσπασμα οργής  κάποιοι ψήφισαν  τη Χρυσή Αυγή, είναι ένα φασιστικό κόμμα”. Μιλώντας για το μεταναστευτικό υποστήριξε ότι : Δεν αρκούν τα κέντρα παράνομων μεταναστών. Πρέπει να γίνετε καταγραφή, το λεγόμενο screening, να εντάσσονται σε καθεστώς προσωρινής κράτησης. Ακόμα και αυτοί που είναι νόμιμοι στη χώρα θα πρέπει να κοιτάξουμε τις άδειές τους γιατί αρκετοί βρίσκονται υπό καθεστώς ανομίας,  καθώς έχουν λήξει”

Κληθείσα να σχολιάσει τις μετεκλογικές εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ, προέβλεψε μια δεύτερη οδυνηρή ήττα, καθώς όπως υποστήριξε  τον πρώην κόμμα της, αναπτύσσει φιλελεύθερες, που δεν συμβαδίζουν με την κεντροαριστερά και στον σοσιαλιστικό χώρο.

Σε ερώτηση αναγνώστη για το αν υπάρχουν λεφτά για νέες εκλογές , αλλά και για τις βουλευτικές αποζημιώσεις  απάντησε :” Είμαι υπέρ ενός βουλευτή ο οποίος θα έχει ένα αξιοπρεπές εισόδημα για να κάνει τα καθήκοντά του σωστά. Δεν υπάρχουν χρήματα για να γίνουν εκλογές αλλά η δημοκρατία έχει κόστος.”

Ενώ όταν ρωτήθηκε αν έγιναν λάθη και τελικά η Κοινωνική συμφωνία έμεινε εκτός βουλής, η κα Κατσέλη  απάντησε ότι κάποιοι οργισμένοι  πολίτες  δεν θέλησαν να ψηφίσουν όχι γιατί διαφωνούσαν πολιτικά , αλλά επειδή τόσο ή ίδια όσο και ο κ. Χάρης Καστανίδης διετέλεσαν υπουργοί  του ΠΑΣΟΚ και αν και διατύπωσαν τις διαφωνίες τους, δεν γλύτωσαν από τη λαϊκή δυσαρέσκεια.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε τη συνέντευξη στον ακόλουθο σύνδεσμο

http://news247.gr/eidiseis/politiki/ekloges-gr/louka_katselh_sto_news_24…

About Author

Connect with Me:

Leave a Reply

  • Theme Settings