Συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ στην εκπομπή «Τελευταία λέξη» 15-2-15

Η Πρόεδρος της Κοινωνικής Συμφωνίας, ΛΟΥΚΑ ΚΑΤΣΕΛΗ , συμμετείχε την Κυριακή 15/02/15, στην εκπομπή του ΣΚΑΪ , «Η τελευταία λέξη», με θέμα «Γέφυρα» ή «παράταση»; «Συμφωνία ή ρήξη»; με τον Παύλο Τσίμα. Λίγες ώρες πριν την κρίσιμη συνεδρίαση του Eurogroup της Δευτέρας, η κ. Κατσέλη, εκτίμησε ότι δε θα υπάρξει συμφωνία, αλλά μπαίνει η βάση για ύπαρξη συμφωνίας εντός της εβδομάδας.
Όλη η Ευρώπη μιλά, για τέλος της λιτότητας, με βασικό στόχο την επίτευξη θετικού ρυθμού ανάπτυξης.
Η ελληνική πλευρά (Κυβέρνηση), υποστήριξε, κατάφερε πρώτον, να αλλάξει την βάση της διαπραγμάτευσης. Δεύτερον, να διεθνοποιήσει το θέμα. Τρίτον, να το πολιτικοποιήσει με τις κινητοποιήσεις στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Και τέταρτον να δημιουργήσει μια θετική προοπτική συμμαχιών.
Επισήμανε ότι το θέμα του χρέους , αφορά ολόκληρη την Ευρωζώνη, η οποία αργά ή γρήγορα, θα αναγκαστεί να ασχοληθεί σοβαρά με την αναδιάρθρωση και απομείωσή του . Παρατήρησε επίσης, ότι ουσιαστική μεταρρύθμιση αποτελεί η αλλαγή κινήτρων και θεσμικού περιβάλλοντος για τη βελτίωση των υπηρεσιών, ή και λειτουργίας των αγορών και όχι η προώθηση και συγκάλυψη δημοσιονομικών μέτρων, όπως συνέβη με τη διαθεσιμότητα των διοικητικών υπαλλήλων των Πανεπιστημίων ή τις απολύσεις . Επίσης τόνισε ότι, έχοντας η ίδια την εμπειρία σκληρών διαπραγματεύσεων, αναμένει να υπάρξει ξανά, σκλήρυνση της στάσης των δανειστών μας, πριν υπάρξει οποιοσδήποτε συμβιβασμός.
Κατέθεσε μάλιστα μία πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση, όσον αφορά την εφαρμογή της κυβερνητικής πολιτικής . Συγκεκριμένα πρότεινε τη θέσπιση Παρατηρητηρίου Υλοποίησης Δημόσιας Πολιτικής, που θα παρακολουθεί και θα αξιολογεί, την υλοποίηση δημοσίων πολιτικών.
Ολόκληρη η συνέντευξη στο λινκ που ακολουθεί.

http://www.skai.gr/tv/show/?showid=65953

About Author

Connect with Me:

Leave a Reply

  • Theme Settings