Συνέντευξη στον ΒΗΜΑ FM – 12 Iουλίου 2011

Στους δημοσιογράφους Β. Χιώτη και Ν. Παπαδόπουλο

Louka Katseli

Β. ΧΙΩΤΗΣ: ΒΗΜΑ FM 99,5, όπου έχουμε μπει σε μια καλοκαιρινή διάθεση όπως καταλαβαίνετε, αλλά η επικαιρότητα μας επαναφέρει, θέλοντας και μη. Όπως σας είπα και πριν, θα συνδεθούμε τώρα με τη Γενεύη για να συνομιλήσουμε με την κα Λούκα Κατσέλη, την πρώην Υπουργό, που βρίσκεται εκεί για ένα φόρουμ για ζητήματα εργασίας, τα οποία συνεχίζει και παρακολουθεί στενά. Καλή σας μέρα κα Υπουργέ.

Λ. ΚΑΤΣΕΛΗ: Καλημέρα κ. Χιώτη, καλημέρα κ. Παπαδόπουλε.

Β. ΧΙΩΤΗΣ: Τι συζητάτε εκεί στη Γενεύη, ποιο είναι αυτό που σας απασχολεί;

Λ. ΚΑΤΣΕΛΗ: Είναι μια συνάντηση υψηλού επιπέδου με τη συμμετοχή επικεφαλείς όλων των Διεθνών Οργανισμών, όπως τον Χουάν Σομαβία, που είναι ο Γενικός Διευθυντής της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας και τον Πασκάλ Λαμί τον Γενικό Διευθυντή του Διεθνούς Οργανισμού Εμπορίου. Και ποιο είναι το βασικό θέμα;

Πώς μπορούν οι Διεθνείς Οργανισμοί να ανταποκριθούν στα πιεστικά κοινωνικά αιτήματα, για μια πιο δίκαιη και βιώσιμη παγκοσμιοποίηση.

Υπάρχει τεράστιος σκεπτικισμός και αγωνία ότι η παγκοσμιοποίηση, έτσι όπως την έχουμε βιώσει, εξελίσσεται όχι όπως θα περιμένανε πολλοί, προκαλεί χρηματοπιστωτικές κρίσεις, εντείνει την αβεβαιότητα και μετακυλύει το ρίσκο στους πιο αδύνατους, κυρίως σε εργαζόμενους και συνταξιούχους, υπονομεύοντας πολύ συχνά τους δημοκρατικούς θεσμούς διακυβέρνησης σε όλες τις χώρες, όπως είδαμε και σε πολλές χώρες της Λατινικής Αμερικής και στην Ευρώπη και αλλού.

Β. ΧΙΩΤΗΣ: Και στην Ελλάδα, γιατί όχι;

Λ. ΚΑΤΣΕΛΗ: Και στην Ελλάδα πάνω απ΄ όλα και στην Ευρώπη, η οποία παλιά θεωρείτο ότι ήταν εκτός αυτού του κλίματος και τώρα είναι στο επίκεντρο, στο μάτι του κυκλώνα.

Άρα από εκεί που υπήρχε αδράνεια ως προς αυτά τα ζητήματα, τα οποία πολλοί από μας τα είχαμε αναδείξει εδώ και μία δεκαετία, τώρα υπάρχει μία αγωνία και γι΄ αυτό έχει συγκληθεί αυτή η σύσκεψη των επικεφαλής των οργανισμών, για να υποβληθεί μια έκθεση προς τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ το Φθινόπωρο, για το τι πρέπει να αλλάξει όσον αφορά τις πολιτικές και τους θεσμούς διακυβέρνησης διεθνώς.

Ν. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: Κυρία Κατσέλη, τώρα που δεν είστε στην Κυβέρνηση, μιλήστε μας πιο ελεύθερα για την τακτική που ακολουθούσε η τρόικα απέναντι στην Αθήνα και γι΄ αυτά τα θέματα, τα θέματα εργασίας.

Λ. ΚΑΤΣΕΛΗ: Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η τρόικα είχε ένα σκοπό και έχει ένα σκοπό, να υλοποιηθεί και αν θέλετε να έχει την εποπτεία απέναντι στους πιστωτές μας για την υλοποίηση ενός προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής, αλλά και προώθησης διαρθρωτικών μέτρων για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας.

Σε πολλά από τα ζητήματα αυτά οι θέσεις τους είναι αν θέλετε θέσεις με τις οποίες μπορεί κάποιος να συμφωνεί ή να διαφωνεί, αλλά οπωσδήποτε υπάρχει ασύμμετρη δύναμη στις διαπραγματεύσεις, όταν διαπραγματεύεται κάποιος με τον πιστωτή του.

Επομένως σε κάθε συνάντηση που είχα εγώ προσωπικά και για τα εργασιακά θέματα και πριν για τα ζητήματα της ανάπτυξης, υπήρχε ένας έντονος διάλογος, υπήρχαν διαφωνίες σε αρκετά θέματα, αλλά βρίσκαμε πάντοτε μια λύση.

Το τελευταίο θέμα το οποίο ανέκυψε, ήταν το ζήτημα των συλλογικών συμβάσεων, όπου εκεί πέρα προσωπικά είπα ότι οι συλλογικές συμβάσεις πρέπει να ισχυροποιηθούν κι όχι να αποδυναμωθούν, γιατί πιστεύω ακράδαντα ότι ο κοινωνικός διάλογος και ένα μίνιμουμ κοινωνικής συναίνεσης με τους κοινωνικούς εταίρους είναι προϋπόθεση για την ανάκαμψη της οικονομίας, για εργασιακή ειρήνη, για βελτίωση της ανταγωνιστικότητας.

Σε αυτό το θέμα είναι γνωστό άλλωστε ότι το Φθινόπωρο υπήρχε μια διαφορά απόψεων, διότι εκείνοι πίστευαν ότι χρειάζονται περισσότερες ατομικές συμβάσεις, χρειάζεται πολύ μεγαλύτερη ευελιξία στην αγορά εργασίας από αυτή που ήδη έχουμε και στην οποία προωθήσαμε πολλά μέτρα ενίσχυσης.

Υπήρχαν διαφορές και τελικά καταλήξαμε στην ειδική επιχειρησιακή συλλογική σύμβαση εργασίας, η οποία αυτή τη στιγμή θεσμοθετήθηκε και νομίζω ότι είναι μία λύση η οποία προσδίδει ευελιξία σε μία επιχείρηση που θέλει μαζί με τους εργαζόμενους να αποκλίνει από τις συλλογικές συμβάσεις, αλλά από την άλλη μεριά δεν καταπατά βασικά εργασιακά δικαιώματα.

Τώρα, αυτό το θέμα δεν ξέρω αν θα ξανανοίξει, ελπίζω ότι όχι, διότι οι πιέσεις είναι συνεχείς.

Β. ΧΙΩΤΗΣ: Αυτή η αντίσταση που προβάλλατε στην τρόικα, από την πρώτη στιγμή που πάτησε το πόδι της στην Αθήνα, πιστεύετε ότι είναι και ο λόγος για τον οποίον είστε εκτός Κυβέρνησης;

Λ. ΚΑΤΣΕΛΗ: Κύριε Χιώτη δεν το γνωρίζω αυτό, δεν ξέρω το γιατί. Δεν το πιστεύω, πιστεύω ότι το θέμα είναι ότι υπήρχε μια έντονη συζήτηση και υπάρχουν και διαφορές απόψεων..

Β. ΧΙΩΤΗΣ: Από τη δυσκολία που έχετε να απαντήσετε, καταλαβαίνω ότι το πιστεύετε.

Λ. ΚΑΤΣΕΛΗ: Όχι, κοιτάξτε, μου αρέσει να λέω τα πράγματα έτσι όπως είναι και νομίζω ότι δεν είμαι εγώ που θα πρέπει να ρωτηθώ. Αλλά το ζήτημα είναι ότι υπήρχαν διαφορές και στον τρόπο με τον οποίον αντιμετωπίζουμε τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της οικονομίας και στο τι πρέπει να γίνει, αυτό δεν το κρύβω.

Β. ΧΙΩΤΗΣ: Και είχατε και προστριβές και με συναδέλφους σας από ότι καταλαβαίνω γι΄ αυτά τα θέματα και ότι κάποιοι έχουν κάνει την επιλογή να παραδοθούν αμαχητί στην τρόικα, ενώ κάποιοι άλλοι αντιστέκονται. Εσείς ήσαστε στη δεύτερη κατηγορία από ότι καταλαβαίνω κι αυτό σας είχε δημιουργήσει αρκετούς μπελάδες, έτσι δεν είναι;

Λ. ΚΑΤΣΕΛΗ: Κοιτάξτε, πάντοτε πιστεύω ότι ο ρόλος του Υπουργού είναι να προωθεί λύσεις που υπηρετούν κατά την κρίση του και κατά την κρίση της Κυβέρνησης το δημόσιο συμφέρον.

Πολλά πράγματα τα οποία προώθησα δεν ήταν αρεστά σε κάποιους, αλλά ξέρετε, η πολιτική δεν μπορεί να γίνει αλλιώς, πρέπει να σπάσεις αυγά για να κάνεις ομελέτα και δε σας το κρύβω ότι όταν προώθησα παραδείγματος χάρη το νόμο για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά ο οποίος τώρα είναι νόμος του κράτους και είχαμε και τις πρώτες δικαστικές αποφάσεις, υπήρχαν αντιδράσεις και από συγκεκριμένους χώρους.

Υπήρχαν αντιδράσεις όταν προχώρησα το νόμο για τη ρύθμιση χρεών των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και βγάλαμε επτά χιλιάδες επιχειρήσεις από τον Τειρεσία.

Αλλά η πολιτική δε γίνεται με το να είσαι σε όλους αρεστή, πρέπει να αποφασίσεις με ποιον θα πας και ποιον θα αφήσεις.

Β. ΧΙΩΤΗΣ: Είναι αλήθεια αυτό που διαβάζαμε κατά καιρούς, αλλά καταλαβαίνω ότι όσο ήσασταν Υπουργός δεν μπορούσατε να το επιβεβαιώσετε, ότι μία ή δύο φορές είχατε υποβάλλει παραίτηση στον Πρωθυπουργό;

Λ. ΚΑΤΣΕΛΗ: Κοιτάξτε, όταν έβλεπα, πάντοτε σε όλη μου τη διαδρομή την επαγγελματική και όχι μόνο ότι είναι κάτι το οποίο εγώ δεν μπορώ να το υπηρετήσω, πάντοτε λέω ότι αυτό το πράγμα εγώ δεν μπορώ να το υπηρετήσω.

Β. ΧΙΩΤΗΣ: Υπήρξε κάτι τέτοιο; Γιατί ξέραμε ότι του είχατε στείλει μια επιστολή κάποια στιγμή λίγο πριν τον ανασχηματισμό, που του λέγατε ότι δεν μπορώ να δεχθώ αυτά που μου ζητάει η τρόικα. Το επιβεβαιώνετε τώρα πια, έτσι δεν είναι;

Λ. ΚΑΤΣΕΛΗ: Κοιτάξτε, στο θέμα των συλλογικών συμβάσεων δε σας το κρύβω ότι το Φθινόπωρο ήταν ένα σημείο το οποίο εγώ προσωπικά δεν μπορούσα να το υπηρετήσω.

Ν. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: Κυρία Κατσέλη, τι πρέπει να κάνει ο κ. Βενιζέλος, που δεν έκανε ο κ. Παπακωνσταντίνου;

Λ. ΚΑΤΣΕΛΗ: Πρώτα-πρώτα αυτό που πρέπει να γίνει τώρα και μέσα στον Ιούλιο και το αργότερο μέχρι τα μέσα Αυγούστου, πρέπει να κλείσει το θέμα στην Ευρωζώνη, πρέπει να κλείσουν τα ζητήματα της διαχείρισης του χρέους.

Δεν είναι δυνατόν η Ευρωζώνη να μην μπορεί να αποφασίσει πως θα χρηματοδοτηθεί ένα κράτος-μέλος της Ευρωζώνης για τα επόμενα χρόνια κι όχι μόνο πως θα χρηματοδοτηθεί, με ποιο τρόπο, αλλά και πως θα γίνει η διαχείριση του χρέους. Αυτό το ζήτημα είναι η πρώτη προτεραιότητα, είναι εθνική προτεραιότητα για όλους μας.

Και παρακολουθώντας σήμερα το πρωί από τη Γενεύη τα νέα βλέπω ότι συνεχίζεται η αβεβαιότητα γύρω από αυτό το ζήτημα το οποίο πρέπει να κλείσει. Εάν δεν υπάρξει θεσμική λύση για τη διαχείριση του χρέους, η κρίση θα μεταφερθεί από χώρα σε χώρα, διότι στο επίκεντρο αυτής της κρίσης είναι το ευρώ και η σχέση ευρώ-δολαρίου και θα μπούμε σε μεγάλες περιπέτειες.

Πρέπει οι Ευρωπαίοι ηγέτες να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων, να υπηρετήσουν τις οικονομίες και τους φορολογούμενούς τους και όχι το στενό τραπεζικό συμφέρον του κάθε κράτους-μέλους και να πάρουν τις αποφάσεις τις οποίες πρέπει να πάρουν. Αυτή είναι η πρώτη προτεραιότητα.

Η δεύτερη προτεραιότητα νομίζω είναι αυτό το οποίο ήδη έχει ξεκινήσει, να παρουσιαστεί και να γίνει κάθε προσπάθεια, έτσι ώστε και τις δεσμεύσεις μας τις δημοσιονομικές να μπορούμε να τις εκπληρώσουμε μέσα στο 2011 και αυτό είναι ένα πολύ φιλόδοξο πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής, αλλά και πολλά θεσμικά μέτρα να ληφθούν και πολλά ζητήματα που χρήζουν και διοικητική μεταρρύθμιση να αντιμετωπιστούν για να μπορέσει κανένας να τα υλοποιήσει.

Αλλά κυρίως να διευρυνθεί η φορολογική βάση και να αισθανθεί ο κόσμος μία ασφάλεια δικαίου, ότι πραγματικά όλοι συμβάλλουν σε αυτή την εθνική προσπάθεια. Και νομίζω ότι αυτό το οποίο ξεκίνησε ο κ. Βενιζέλος, να γίνει μία καινούρια πρόταση για το φορολογικό και όχι μόνο, γενικά για τη δημοσιονομική προσαρμογή, έτσι ώστε να υπάρχει μια πιο δίκαιη κατανομή των βαρών, πρέπει να είναι η δεύτερη προτεραιότητα.

Η τρίτη προτεραιότητα για μένα είναι το θέμα της απασχόλησης. Δεν πρέπει να αφήσουμε την ανεργία να αυξηθεί παραπάνω από αυτό που είναι σήμερα, τα προγράμματα του ΟΑΕΔ και όχι μόνο και του Υπουργείου Εργασίας, τα προγράμματα της κοινωφελούς εργασίας και τα τοπικά ολοκληρωμένα προγράμματα, πρέπει να είναι στο επίκεντρο της πολιτικής, διότι εάν αφήσουμε την ανεργία στις δυνάμεις της αγοράς και εκτοξευθεί περισσότερο θα έχουμε κοινωνικές αναταραχές και θα έχουμε προεκτάσεις που δεν θα μπορέσουμε εύκολα να τις ανατρέψουμε.

Άρα θα έλεγα η ανεργία των νέων είναι η πρώτη μας προτεραιότητα και η ανεργία γενικότερα.

Β. ΧΙΩΤΗΣ: Κυρία Κατσέλη, επειδή έχουμε κι άλλα πράγματα να πούμε, έχετε την πολυτέλεια να περιμένετε ένα λεπτό να ακούσουμε τους τίτλους των ειδήσεων και να συνεχίσουμε τη συζήτησή μας;

Λ. ΚΑΤΣΕΛΗ: Ναι περιμένω, γιατί πρέπει να πάω μετά στη σύσκεψη.

Β. ΧΙΩΤΗΣ: Για πέντε λεπτά ακόμα θα σας κρατήσουμε, να ακούσουμε τους τίτλους ειδήσεων γρήγορα και αμέσως μετά επιστρέφουμε στη συζήτησή μας.

ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ

Β. ΧΙΩΤΗΣ: ΒΗΜΑ FM 99,5, στα μικρόφωνα είναι ο Νότης Παπαδόπουλος και ο Βασίλης Χιώτης και συνομιλούμε με την κα Λούκα Κατσέλη, η οποία βρίσκεται σε ένα Φόρουμ Εργασίας στη Γενεύη.

Συζητούσαμε κα Υπουργέ για το πόσο εύκολο είναι να εφαρμοστεί αυτό το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα που ψηφίστηκε πρόσφατα από τη Βουλή. Πιστεύετε ότι είναι ένα πρόγραμμα που βγαίνει ή ένα πρόγραμμα το οποίο αργά ή γρήγορα θα αναγκαστεί η Κυβέρνηση να εγκαταλείψει;

Λ. ΚΑΤΣΕΛΗ: Εύκολο δεν είναι, είναι πολύ φιλόδοξο, αλλά νομίζω ότι μπορεί να εφαρμοστεί κάτω από προϋποθέσεις και οι προϋποθέσεις οι οποίες υφίστανται είναι οι ακόλουθες: Πρώτα-πρώτα να λυθεί το χρηματοπιστωτικό και γιατί το λέω αυτό;

Διότι η αβεβαιότητα όσον αφορά τη διαχείριση του χρέους και τη χρηματοδότηση της Ελλάδας αποτρέπει και επενδυτές να επενδύσουν, αποτρέπει καταναλωτές να μπουν στην αγορά και να ξοδέψουν και ουσιαστικά έχει παγώσει όλη την οικονομία. Όταν η οικονομία είναι επομένως παγωμένη, δεν μπορεί να έχεις ούτε έσοδα, ούτε ασφαλιστικές εισφορές, ούτε τίποτα.

Β. ΧΙΩΤΗΣ: Το πρόγραμμα των αποκρατικοποιήσεων, για το οποίο γίνεται τόση συζήτηση, πιστεύετε ότι μπορεί να προχωρήσει ή ζητάει τόσα πολλά πράγματα η τρόικα που αναγκαστικά κάποια στιγμή θα αναγκαστούμε να το τροποποιήσουμε;

Λ. ΚΑΤΣΕΛΗ: Οι αποκρατικοποιήσεις μπορούν να προχωρήσουν, αλλά πρέπει να προχωρήσουν, όπως έχουμε πει επανειλημμένα, με επιχειρησιακό σχέδιο για κάθε ΔΕΚΟ και είναι κάτι στο οποίο δεσμεύθηκε και ο νέος Υπουργός ότι ο στόχος των αποκρατικοποιήσεων δεν είναι μόνο δημοσιονομικός και για την εξυπηρέτηση του χρέους, αλλά είναι κυρίως και πρέπει να είναι κυρίως αναπτυξιακός.

Άρα πρέπει για κάθε ΔΕΚΟ να έχεις ένα συγκεκριμένο επιχειρησιακό σχέδιο, το οποίο να εντάσσεται σε μία γενικότερη αναπτυξιακή πολιτική, με σαφές χρονοδιάγραμμα και πολύ-πολύ προσεκτική διαχείριση της εφαρμογής της αποκρατικοποίησης, έτσι ώστε να μην ξεπουλήσουμε περιουσιακά στοιχεία σε εξευτελιστικές τιμές, αλλά αντίθετα να τα αξιοποιήσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Ν. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: Πάντως αντιλαμβάνομαι κα Κατσέλη ότι λίγο το ΠΑΣΟΚ ήταν -πώς να το πω- εκτός τόπου και χρόνου, όταν ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας. Θυμάμαι σαν τώρα να λέει το ΠΑΣΟΚ δηλαδή ότι «θα ξαναγοράσουμε μετοχές δημοσίων εταιρειών στρατηγικής σημασίας» και τώρα βλέπουμε ότι πάει να πουλήσει δημόσια περιουσία 50 δις σε τρία χρόνια.

Λ. ΚΑΤΣΕΛΗ: Η θέση του ΠΑΣΟΚ ήταν κυρίως για τον ΟΤΕ κι αν με ρωτάτε για την προσωπική μου την άποψη ο ΟΤΕ δεν έπρεπε ποτέ να πουληθεί έτσι όπως είχε πουληθεί.

Και ο ΟΤΕ και η ΔΕΗ, κατά τη γνώμη μου, τώρα ο ΟΤΕ έχει τελειώσει, αλλά το θέμα της ΔΕΗ παραδείγματος χάρη είναι μία πολύ σημαντική επιχείρηση που για αναπτυξιακούς λόγους πρέπει να έχει το δημόσιο έναν βασικό λόγο στις στρατηγικές αποφάσεις που παίρνονται για τον τομέα της ενέργειας. Όλα τα κράτη-μέλη, όλα τα κράτη-μέλη..

Β. ΧΙΩΤΗΣ: Λέτε ότι πρέπει να εγκαταλειφθεί δηλαδή η ιδιωτικοποίηση του ΟΤΕ;

Λ. ΚΑΤΣΕΛΗ: Όχι, ο ΟΤΕ αυτή τη στιγμή έχει τελειώσει.

Β. ΧΙΩΤΗΣ: Συγνώμη, η ΔΕΗ, για τη ΔΕΗ μιλάω κυρίως.

Λ. ΚΑΤΣΕΛΗ: Όχι, καθόλου, καθόλου να μην εγκαταλειφθεί, αλλά το ζήτημα είναι όταν κρατάς το 35%, γιατί γι΄ αυτό πρόκειται.

Γιατί αυτή τη στιγμή πουλιέται το 17%, το 35%  που θα έχεις με τις μετοχές του δημοσίου να χρησιμοποιηθεί αναπτυξιακά. Το ζήτημα δεν είναι μόνο τι ποσοστό έχει το δημόσιο σε κάθε επιχείρηση, είναι πως χρησιμοποιεί τη θέση που έχει στη Διοίκηση και στις στρατηγικές αποφάσεις της επιχείρησης για αναπτυξιακούς σκοπούς.

Και υπάρχουν κι άλλες επιχειρήσεις στις οποίες μπορεί να έχει το δημόσιο ένα υψηλό ποσοστό και να μην χρησιμοποιεί αυτή του τη στρατηγική θέση για αναπτυξιακούς σκοπούς.  Άρα για μένα το ζητούμενο δεν είναι μόνο το ποσοστό συμμετοχής, που είναι σημαντικό, αλλά ο έλεγχος και αν θέλετε η κατεύθυνση πολιτικής για κάθε ΔΕΚΟ.

Ν. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: Κυρία Κατσέλη, στη χθεσινή επιστολή που έστειλε ο κ. Παπανδρέου στον κ. Γιούνκερ του λέει ότι εν πάση περιπτώσει πάρτε αποφάσεις τώρα, χρειάζεται Ευρωπαϊκή Ηγεσία για να λυθούν τα προβλήματα και ουσιαστικά αφήνει να εννοηθεί ότι η Ελλάδα έγινε ένα πειραματόζωο στην Ευρωζώνη με τα προβλήματά της. Έχετε την ίδια αίσθηση;

Λ. ΚΑΤΣΕΛΗ: Ήταν μια πάρα πολύ θετική πρωτοβουλία νομίζω του Πρωθυπουργού, την οποίαν την έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό.

Πρέπει να πειστούν, η κακοφωνία που υπάρχει στην Ευρώπη είναι καταστροφική και γι΄ αυτό προσωπικά πιστεύω ότι είναι η στιγμή να ληφθεί μια απόφαση να ανεξαρτητοποιηθεί όσο το δυνατόν γίνεται το νέο ταμείο που έχει συσταθεί, το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας από πολιτικές διεργασίες, να αναλάβει να προικοδοτηθεί και να μπορέσει να προβαίνει σε ανταλλαγές τίτλων στη δευτερογενή αγορά ομολόγων, έτσι ώστε να υπάρχουν θεσμικές λύσεις στο θεσμικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Ευρωζώνη.

Η Ελλάδα δυστυχώς είναι στο επίκεντρο αυτού του κυκλώνα και πάνω στην πλάτη της γίνονται διάφορα πειράματα.

Β. ΧΙΩΤΗΣ: Μάλιστα. Κυρία Υπουργέ, να σας ευχαριστήσουμε πολύ γι΄ αυτή την επικοινωνία, νομίζω ότι ήταν πολύ ενδιαφέρουσα. Καλή συνέχεια σας ευχόμαστε στη Γενεύη στο φόρουμ που είστε, καλή σας μέρα.

Ν. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: Ευχαριστούμε πολύ, γεια σας.

Λ. ΚΑΤΣΕΛΗ: Ευχαριστώ πολύ.

About Author

Connect with Me:

Leave a Reply

  • Theme Settings